''İnşallah'' Demeyi Unutmayalım.. Kayyto10

Join the forum, it's quick and easy

''İnşallah'' Demeyi Unutmayalım.. Kayyto10
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
İsmail YK'nın 2015 Albümü Çıkmıştır!

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

''İnşallah'' Demeyi Unutmayalım..

3 posters

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1''İnşallah'' Demeyi Unutmayalım.. Empty ''İnşallah'' Demeyi Unutmayalım.. Çarş. 20 Ağus. 2008 - 10:09

Yaz Yağmuru

Yaz Yağmuru
Ölümüne YK'Cı
Ölümüne YK'Cı

“Hiçbir konuda, Allah'in dilemesine baglamaksizin, ‘Ben yarin mutlaka söyle söyle yapacagim.’ deme! Ancak Allah dilerse (yapacagim de)” ayeti geregince Müslüman yapacagi her isten önce ‘insallah' demeyi düstur edinmeli.

‘Yarin mutlaka sana ugrarim.'
‘Bu hafta sonu Avrupa'ya gidecegim.'
Müslümanlar açisindan, istediginiz kadar siralayabileceginiz bu cümlelerin bir eksigi var? Bu ifadeler, yapilacak isi Yaratici'nin dilemesine havale etmeden, yani baslarina ‘insallah' (Allah dilerse) ifadesi getirilmeden söylenmis sözler. Halbuki Rabb’imiz, kullarindan bu konuya öylesine ehemmiyet vermelerini istiyor ki, bu sözün unutulmasi halinde ise kendisini zikretmesini ve af dilemesini istiyor inananlardan.

Konuyla ilgili söyle bir rivayet vardir. Müsrikler, Peygamber Efendimiz'e (sas) Zülkarneyn ve ruh gibi konularda sorular sorar. Peygamberimiz, “insallah” ifadesini söylemeden, “Size yarin cevap verecegim.” buyurur. Cenab-i Hakk, Efendimiz'e vahyi on oniki gün geciktirir. Müsrikler bu sürede üzücü konusmalarla Efendimiz'e yüklenmeye baslayinca, "Hiçbir konuda, Allah'in dilemesine baglamaksizin, ‘Ben yarin mutlaka söyle söyle yapacagim.’ deme! Ancak Allah dilerse (yapacagim de). Bunu unuttugun takdirde Allah'i zikret ve, “Umarim ki Rabb’im, dogru olma yönünden beni daha isabetli davranisa muvaffak kilar.” (Kehf Sûresi 23-24) ayetleri indirilir.

Acz ve fakr içinde olan insanin, azim ve iradesi istedigi bir seyin meydana gelmesi için yeterli degildir. Kul, cüz'i iradesiyle, olan bitenin hepsine vakif olamayacagi için kendini küll'i iradeye teslim etmeli. Öylesine teslim etmeli ki, yapacagi her isten, davranistan önce ‘insallah' demeyi düstur edinmeli. Sayet mü'min, ‘insallah' demeyi unutsa bile, Yüce Allah (cc), kulunun kendisini tesbih ve istigfarla anmasini, zikretmesini, yaptigi hatayi telafi yoluna gitmesini emrediyor.

Gelin ey dostlar, madem Rabb’imiz bize, söz vermeden, yahut bir fiili yapmadan önce ‘insallah' demeyi emrediyor, bizler de her sözümüzün basina bu sihirli kelimeyi getirmeyi unutmayalim. Hem kendimiz yapmaya gayret edelim bu güzel özelligi hem de ailemize, dostlarimiza, arkadaslarimiza teklif edelim...

Mavi_Kiyamet

Mavi_Kiyamet
BanLı Üye
BanLı Üye

katiliyorum aynen insallah demeyi unutmayalim
tesekkürler paylasimin icin

BiRGüL_YK54

BiRGüL_YK54
Ölümüne YK'Cı
Ölümüne YK'Cı

saol paylaştığın için..

http://www.ismailykfanboard.net