Kürtçe Tv Mutlu Etti Kayyto10

Join the forum, it's quick and easy

Kürtçe Tv Mutlu Etti Kayyto10
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
İsmail YK'nın 2015 Albümü Çıkmıştır!

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Kürtçe Tv Mutlu Etti

+3
DENİZZ
canimyk
Mavi_Kiyamet
7 posters

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Kürtçe Tv Mutlu Etti Empty Kürtçe Tv Mutlu Etti Cuma 2 Ocak 2009 - 22:57

Mavi_Kiyamet

Mavi_Kiyamet
BanLı Üye
BanLı Üye

KÜRTÇE TV MUTLU ETTİ
<table style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#999999 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=250 bgColor=#dadada border=1><tr><td align=middle>[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]</TD></TR></TABLE>Resmi büyütmek için tıklayın

Yıllardır Beklenen Kürtçe Televizyonun TRT 6 ile Yayın Hayatına Başlaması Bölgede Büyük Sevinçle Karşılandı.
Yıllardır beklenen Kürtçe televizyonun TRT 6 ile yayın hayatına başlaması bölgede büyük sevinçle karşılandı. Ancak bu açılım en çok yıllardır halkın bu yöndeki serzeniş ve talepleri ile karşı karşıya kalan Doğu ve Güneydoğu milletvekillerini sevindirdi. Bölge milletvekilleri, Kürtçe yayının, bugüne kadar geç kalmış, ancak Türkiye'nin yarınları ve büyük ülke olma yolunda çok önemli bir gelişme olduğunu düşünüyor. Kürtçe yayınların Türkiye'de farklı dil ve renklerin yansıtılmasının önemine işaret eden milletvekilleri, bunun ülkede birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekişmesi için büyük işlevler üstleneceğini vurguluyor. 85 yıllık yasaktan sonra bunun devrim niteliğinde bir girişim olduğuna dikkat çekerken, Türkiye'deki terör sorununun çözümü için çok önemli bir açılım olduğunun altını çiziyor. Türkiye'nin bölgesinde deva olan tek ülke olduğuna dikkat çeken milletvekilleri, dolayısıyla kendi iç sorunlarını çözünce bölgesel sorunlara da daha acil ve sağlıklı eğileceğini düşünüyor. Bölge milletvekilleri, Kürtçe televizyonun yayın hayatına başlamasının belli çevreleri rahatsız ettiğini ifade ederken, DTP'li milletvekillerinin geceye katılmamasına ise üzüldüklerini belirtiler. Milletvekilleri, "Türkiye bu açılımla çok önemli bir enerji ve sinerji kazandı. Bölge halkının aidiyet duygusu pekişecek. Geçmişe takılıp kalmadan hep birlikte geleceğe bakalım." diyor. Doğu ve Güneydoğu milletvekillerin görüşleri şöyle:

KUTBETTİN ARZU (DİYARBAKIR): GECİKMİŞ AMA ÖNEMLİ BİR ADIM
TRT'nin bu girişimini gecikmiş ama çok olumlu bir adım olarak değerlendiriyorum. Bu bir başlangıçtır. Ama çok güzel bir başlangıç oldu. Çok kısa sürede çok kaliteli bir yayın politikası ortaya çıktı. Başbakanımız başta olmak üzere emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum. TRT Şeş, Türkiye'nin kültürel zenginliklerine katkıda bulunacak. Kürt vatandaşlarımızın kendi dillerinde yayın yapmalarına imkan tanıyacak. Yine bu vatandaşlarımızın kendi ülkeleriyle ilgili aidiyet duygularının gelişmesini sağlayacak. Birlik, beraberlik ve kardeşlik bağları güçlenmiş olacak. TRT 6'yı Roj TV eleştiriyor. Ama kısa sürede o da bunu kesmek zorunda kalacak. Çünkü her kesimde çok olumlu bir bakış var. Bu Sosyal, kültürel haklar en güzel dille ifade edilir. Bunun kullanım araçlarından biri de TV'dir. Buna destek vermeyenlere bölge halkı hesap soracaktır.
Abdurrahman Kurt (DİYARBAKIR): TÜRKİYE ENERJİSİNİ İÇERİDE TÜKETMEYECEK
"Bugün, Türkiye'nin çok büyük bir enerji kazandığı gündür. Çünkü artık enerjisini içeride tüketmemek adına çok önemli bir adım attı. Medeniyetler ittifakının başat aktörü olan Türkiye artık kendi içindeki farklı kültürleri tanıması bir farzdı ve bu farzı yerine getirdi. Ülkemiz dünyadaki medeniyet ittifakı adına rol almak için büyük bir enerji kazandı. Bunun devamının çok güçlü bir şekilde geleceğine inanıyorum. Mutlu günler yakındır. Tüm milletimize hayırlı olsun. Bu sesli devrim bana göre. Kürtçe ses çıkaran bir devrim bu. Evrensel değerler açısından hiçbir anlamı olmayan 85 yıllık bir yasaklama ile kırgınlıklara sebebiyet veren bu uygulama bugün itibariyle ortadan kalkmıştır. Kürdü ve Türkü ile bu ülkeyi kurarken kanını döken insanların kaynaşması adına büyük bir adım atmışlardır bugün. Bu gerçekten ezberleri bozdu. 85 yıllık süre içinde vatandaşlarımız büyük bir hayal kırıklığı içerisinde umutsuzluğa kapılmışlardı. Bu adım yeniden büyük Türkiye'yi inşa etmenin ilk adımıdır. Bu anlamda herkes büyük bir sevinç içerisindedir. Bunu yapan herkese Başbakan, Meclis, bürokratlara, sivil toplum örgütlerine, kanaat önderlerine teşekkür ediyorum. Bazı arkadaşlarımız henüz olayın farkına varamamışladır. İdrak edememiş durumdalar. Bana göre şok hali yaşamaktadırlar. Öbür türlü üzüm yemek değil, bağcı dövmek sonucu çıkar. Bana göre üzüm yeme düşüncesinde olduklarını sanıyorum."
GÜLŞEN ORHAN (VAN): DEMOKRASİMİZ ADINA İNANILMAZ BİR GÜZELLİK
"Gecikmiş de olsa halkımız için, Türkiye için güzel bir gelişme. Bugün bir milattır. Türkiye'de bugüne kadar yapılmış olması gereken bir şeydi. Bugün bunu hep birlikte açmamız son derece mutluluk verici bir durum. Demokrasi adına inanılmaz güzel bir adım bu. Bu adımın muhakkak arkası gelecek. Bu, Türkü, Kürdü Alevisi ile bizim memleketimiz. Memleketimize sahip çıkarak, kültürümüzü ayağa kaldırıp hep birlikte birbirimizi bütünleştirip yaşatmamız gerekiyor. Türkiye artık Ortadoğu'da yegâne deva olmuş durumda. Bizim kendimizi rahatlatıp ayağa kaldırıp barışı getirmemiz lazım. Kürt sorununun çözümü noktasında çok önemli bir adımdır. Başbakanımız 'Kürt sorununu çözmek benim boynumun borcudur' diyor. Siyasetçisi, akademisyeni ve entelektüelleri olarak buna sahip çıkmalıyız. Bunu beslemeliyiz. Korkulardan artık vazgeçmeliyiz."
FARUK SEPTİOĞLU (ELAZIĞ): KÜRT SORUNU ÇİN ÖNEMLİ BİR UNSUR
"Türkiye açısından ve toplum açısından, sayın Başbakanın da dediği gibi inşallah demokrasi gelişecek. Bu çok güzel bir olay. Ülkemiz açısından hoş karşılandı. İnşallah bu ülkede birlik beraberlik içinde çok güzel şeyler olacak. Kürt sorunu çözümü noktasında önemli bir adım olacak. Kürtlerin istediği şeylerin başında dildir geliyor. Bunlar olunca sorun büyük ölçüde çözülecektir. İnsanlar zaten terörden bıkmış durumda."
MEHMET EMİN EKMEN (BATMAN): SADECE 5 GÜNLÜK TEST YAYINI BİLE YETTİ
"TRT Şeş hayırlı bir yayın olacak. Bir devrim bu bütün halklara hayırlı olsun. Demokrasinin derinliği artacak. Bizi duygulandı, boşa geçen yıllarımızı hatılattı. Üzüldük, umutlandık. Türkiye'nin 100 milyar dolarlar harcadığı teröre değil, ülkenin gelişmesi için harcayacağına inancımız arttı. Yıllar sonra verilen bu hak ümit ediyorum ki demokratik haklar noktasında devrim niteliğinde gelişmeleri getirecektir. Sadece 5 günlük test yayını bile bölgeyi alt üst etmeye yetti. Müthiş bir alaka ve sıcaklık var. İnsanlar tek test yayını bile oturup saatlerce izliyorlar. Kendilerine ait olumlu gelişmeleri ekranda görüyorlar. Bu aidiyet duygusunu artırıyor. Birliği, Beraberliği kardeşliği artırıyor. Bu topraklardaki Kürtlerin asli unsur olduğuna ilişkin duygularını pekiştiriyor. Bu milleti Türkü, Kürdü, Lazı Çerkez'i ile kimsenin bölemeyeceği inancı pekişti, pekişecek. DTP'lilerin burada olmamasını üzüntü ile karşıladım. Bu konular siyasi ve politik konular değildir. Bu adımın büyüklüğü ileride çok daha net anlaşılacaktır. Yıllarca Kürtlük ve kimlik adına mücadele verenlerin bugün burada bulunma hakkı vardı. Bu duyguyu ve zevki kendilerinden esirgedikleri için onlar adına üzüldüm."
SADETTİN AYDIN (ERZURUM): FARKLI KÜLTÜRLERİ YAŞATMA BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE VAR
"Bu olumlu bir gelişme. Bir toplumun kendi dilinde sanatsal faaliyetleri kendi dilinde dinlemesi konuşması kadar doğal olamaz. Bunugeç kalınmış ama önemli bir proje olarak görüyorum. Ülkemiz artık gelişmiş demokrasilerdeki çoğulcuğu hoşgörüyü-ki bu bizim medeniyetimizde vardır- geliştirmesi gerekiyor. Bunu Osmanlı döneminde çok güzel bir şekilde başarmışız. Bu bizim kardeşliğimize, binlik ve beraberliğimize asla gölge düşürmemiştir. Çünkü biz farklı dillerin ve kültürlerin yaşatılması bizim kültürümüzde var olan bir şey. Herkese hayırlı olsun."

2Kürtçe Tv Mutlu Etti Empty Geri: Kürtçe Tv Mutlu Etti Paz 4 Ocak 2009 - 0:24

canimyk

canimyk
BanLı Üye
BanLı Üye

tsklerrrrrr

http://www.ismailykfanboard.net

3Kürtçe Tv Mutlu Etti Empty Geri: Kürtçe Tv Mutlu Etti Paz 4 Ocak 2009 - 0:35

DENİZZ

DENİZZ
BanLı Üye
BanLı Üye

saol zeynepcim

4Kürtçe Tv Mutlu Etti Empty Geri: Kürtçe Tv Mutlu Etti Paz 4 Ocak 2009 - 23:58

Mavi_Kiyamet

Mavi_Kiyamet
BanLı Üye
BanLı Üye

canimyk demiş ki:tsklerrrrrr
rica canim

5Kürtçe Tv Mutlu Etti Empty Geri: Kürtçe Tv Mutlu Etti Paz 4 Ocak 2009 - 23:59

Mavi_Kiyamet

Mavi_Kiyamet
BanLı Üye
BanLı Üye

DENİZZ demiş ki:saol zeynepcim
rica denizcik Gülümseme

6Kürtçe Tv Mutlu Etti Empty Geri: Kürtçe Tv Mutlu Etti Ptsi 5 Ocak 2009 - 7:12

Nickimi7kedi

Board Muhtarı
Board Muhtarı

tşkler hemşom.....

7Kürtçe Tv Mutlu Etti Empty Geri: Kürtçe Tv Mutlu Etti Cuma 9 Ocak 2009 - 3:30

Mavi_Kiyamet

Mavi_Kiyamet
BanLı Üye
BanLı Üye

Exorcism demiş ki:
tşkler hemşom.....

rica hem$om

8Kürtçe Tv Mutlu Etti Empty Geri: Kürtçe Tv Mutlu Etti Cuma 9 Ocak 2009 - 3:51

Gecelerin Adamı

Gecelerin Adamı
BanLı Üye
BanLı Üye

beni iç mutlu etmedi diğerleri gaza gelip onlarda istiycek bu iç olmadı....

9Kürtçe Tv Mutlu Etti Empty Geri: Kürtçe Tv Mutlu Etti Cuma 9 Ocak 2009 - 9:20

CANIMMMMM58

CANIMMMMM58
Özel YK'cı
Özel YK'cı

BIZ BIRAKALIM MUTLU ETSIN!
HER INSAN ANA DILINI DUYMA ÖZLEMINDE!
BENIM YASADIGIM ORTAMDA DÖRT KANAL CEKIYO TV TÜRKCE!
BEN DOGALI BIR KERE ELLERIMLE TV ACMIS INSAN DEGILDIM!
TÜRKCE KANAL GELELI IZLIYORUM!
HER INSANDA IYI VE KÖTÜSÜ VARDIR!
KÜRTLER KÖTÜDÜR OLMASAYDI DEMIYELIM!
BENCE IYI OLMUS!

10Kürtçe Tv Mutlu Etti Empty Geri: Kürtçe Tv Mutlu Etti C.tesi 10 Ocak 2009 - 12:56

-Seda YK-

-Seda YK-
Board Muhtarı
Board Muhtarı

thanks ;)

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Similar topics

-

» Mutlu Son !!!!
» Ben Mutlu :)