İsmail YK Avea Müzik Röportajı Kayyto10

Join the forum, it's quick and easy

İsmail YK Avea Müzik Röportajı Kayyto10
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
İsmail YK'nın 2015 Albümü Çıkmıştır!

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

İsmail YK Avea Müzik Röportajı

+10
Nursemin&İsmail2
Gecelerin Adamı
lazibere53
fatihyk_18
BiRGüL_YK54
rebeL qirL
canimyk
betül yurtseven
YK_many@qı
14 posters

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1İsmail YK Avea Müzik Röportajı Empty İsmail YK Avea Müzik Röportajı Çarş. 22 Ekim 2008 - 10:59

YK_many@qı

YK_many@qı
İyİ YK'Cı

İSMAİL YK
"Şappur Şuppur" ile Yurtseven Kardeşler'den ayrı olarak ilk solo albümünü satışa çıkaran İsmail YK, bu çalışmasında gördüğü ilgiyi "Bombabomba.com" ile "Bas Gaza" ile de devam ettirdi. Her üç albüm de en çok satan albümler sıralamasında ilk sıralarda yer aldı. Bu albümlerdeki şarkıları da dijital platformlarda satış listelerinin üst sıralarında yer aldı.

İsmail YK, geçtiğimiz günlerde CEBIT Bilişim Eurasia 2008 Fuarı'nda Avea Djital Müzik Ödülleri'nde Ferhat Göçer ve Serdar Ortaç ile birlikte bir kez daha ödüllendirildi. İsmail YK, bir önceki dijital ödülünü nisan ayında MÜYAP Müzik Endüstrisi Ödülleri'nde almıştı.

En çok albüm ve dijital şarkı satan şarkıcı olmanızın sırrı nedir?
Şarkılarımı sırça köşkte oturup 3-5 kişiye yapmıyorum. Bir ürünü çok satmanın tek şartı geniş kitlelere hitap edebilmektir. Benim işim şarkıcılık. İnsanlar benden ne bekliyor? Kendi hayal dünyalarına hitap eden şarkılar. Peki ben o insanların hayal dünyalarını nasıl keşfediyorum? Onlardan uzaklaşmayarak, onları iteklemeyerek. Zamanı kaçırmıyorum. Hayattan kopya çekiyorum, insanların yaşadıklarını anlatıyorum. Örneğin gençlerin internete olan merakını göz önünde bulundurarak "Bombabomba.com" adlı bir şarkı yaptım. Bu şarkı için bir de aynı adla site internet sitesi kurdum. Bu site dünyada en çok ziyaret edilenler arasında o dönemin 80.si oldu. Bu kadar çok rağbet gören bir olayın şarkısının ilgi görmemesi mümkün mü?

Şarkılarınız eleştirilmesine rağmen albümlerinizin çok satmasıyla ortaya çıkan çelişkinin nedeni sizce nedir?
Benim şarkılarımı kimler eleştiriyor? Ve kaç kişi eleştiriyor? Elbette eleştirilecek. Eleştirilmeye karşı değilim. Benim için önemli olan kaç kişinin, hangi niyetle eleştirildiği ve en önemlisi halkın ne düşündüğü. Hiçbir iş herkesin beğeneceği kadar mükemmel değildir. Ben herkes tarafından beğenilen bir işin kötü olduğunu düşünürüm. "Allah Belanı Versin" şiddete yönelttiği, "Bas Gaza"nın ise sürücülerin hız yapma eğilimlerini körüklediği gerekçesiyle eleştirildi. Bu şarkıları dinledikten sonra şiddet ve hıza meyillenecek kişilerin haberleri de, aksiyon filmleri de, dizileri de haber programları da, kadın programlarını da izlememesi gerekir. Hatta çizgi filmleri bile izlememeliler. Sadece "Gezelim Görelim"i izlemeliler.

Geçtiğimiz haftalarda enerji tasararufu kampanyası EN-VER'in daha kabalalık kitlelere anlatılması için konserlerinizden yararlanma fikrini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bir fikri, bir hareketi, bir oluşumu, bir kampanyayı geniş kitlelere aktarmak için sanatçıların aracı olmaları ilk kez benimle uygulanmıyor. Daha önce de bir çok kez sanatçılar böyle amaçlar için aracı oldu. EN-VER gibi memleket için faydalı bir kampanyanın geniş kitlelere ulaşmasında faydam oluyorsa ne mutlu bana. Dünyanın en büyük krizlerinden biri enerji azlığı. Sanıyorum böylesine hassas bir konunun geniş kitlelere ilk ağızdan anlatılması için konserlerimden faydalanması en olumlu sonucu verecek. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in bu kampanyaya ne kadar önem verdiğini gerek uçak yolculuğumuz sırasında gerekse daha sonraki sohbetlerimizde gördüm. Hepimizin Sayın Güler'e destek vermesi gerekiyor, ne zaman arzu ederse yanındayım.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in sizin hakkınızda "Her kesime hitap edebiliyor" şeklindeki yorumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Evet, benim her konserimde her kesimden kişiyi görmek mümkün. İlkokul mezunları da var, üniversite mezunları da. Başı açıklar da var kapalı olanlar da. Dediğim gibi şarkıları belli bir kesime yapmıyorum. Sayın bakanımın dediği gibi iletişim kurmada şarkılarımın her kesime hitap edebiliyor olmasının payı büyük cnmsın ya ne güsel konuşmuşsun rabbim seni başımısdan eksik etmesin sen olmasan biz naparıs isommmm

2İsmail YK Avea Müzik Röportajı Empty Geri: İsmail YK Avea Müzik Röportajı Çarş. 22 Ekim 2008 - 12:20

betül yurtseven

betül yurtseven
Board Muhtarı
Board Muhtarı

saol haber için teşekkürler

3İsmail YK Avea Müzik Röportajı Empty Geri: İsmail YK Avea Müzik Röportajı Çarş. 22 Ekim 2008 - 22:01

canimyk

canimyk
BanLı Üye
BanLı Üye

tsklerrrrrrr

http://www.ismailykfanboard.net

4İsmail YK Avea Müzik Röportajı Empty Geri: İsmail YK Avea Müzik Röportajı Perş. 23 Ekim 2008 - 11:01

rebeL qirL

rebeL qirL
BanLı Üye
BanLı Üye

saqoL yKcı kRdeŞm Gülümseme

5İsmail YK Avea Müzik Röportajı Empty Geri: İsmail YK Avea Müzik Röportajı Perş. 23 Ekim 2008 - 16:18

BiRGüL_YK54

BiRGüL_YK54
Ölümüne YK'Cı
Ölümüne YK'Cı

sağol teşekkürler...xxd

6İsmail YK Avea Müzik Röportajı Empty Geri: İsmail YK Avea Müzik Röportajı Perş. 23 Ekim 2008 - 16:19

fatihyk_18

fatihyk_18
BanLı Üye
BanLı Üye

TSKRLER PYLSIM ICIN

7İsmail YK Avea Müzik Röportajı Empty Geri: İsmail YK Avea Müzik Röportajı Cuma 24 Ekim 2008 - 10:34

YK_many@qı

YK_many@qı
İyİ YK'Cı

önemli diill ;)

8İsmail YK Avea Müzik Röportajı Empty Geri: İsmail YK Avea Müzik Röportajı C.tesi 25 Ekim 2008 - 13:04

lazibere53

lazibere53
BanLı Üye
BanLı Üye

tskler haber ıcın sagol

http://www.ismailyk fanboard.net

9İsmail YK Avea Müzik Röportajı Empty Geri: İsmail YK Avea Müzik Röportajı C.tesi 25 Ekim 2008 - 20:08

Gecelerin Adamı

Gecelerin Adamı
BanLı Üye
BanLı Üye

teşekkürler......

10İsmail YK Avea Müzik Röportajı Empty Geri: İsmail YK Avea Müzik Röportajı Paz 26 Ekim 2008 - 14:52

<ismailkolik>

<ismailkolik>
Tecrübeli YK'Cı
Tecrübeli YK'Cı

haber için saol canım sheqer

11İsmail YK Avea Müzik Röportajı Empty Geri: İsmail YK Avea Müzik Röportajı Çarş. 29 Ekim 2008 - 14:18

Nursemin&İsmail2

Nursemin&İsmail2
Tecrübeli YK'Cı
Tecrübeli YK'Cı

tşkrler

12İsmail YK Avea Müzik Röportajı Empty Geri: İsmail YK Avea Müzik Röportajı Çarş. 29 Ekim 2008 - 16:00

sedefozkan

sedefozkan
Yeni Yk'Cı

çok tesekürler emegine saglık, ellerin ve yüregin dert görmesin insallah

13İsmail YK Avea Müzik Röportajı Empty Geri: İsmail YK Avea Müzik Röportajı C.tesi 8 Kas. 2008 - 14:28

ÖLÜMÜNE YKCIYIM

ÖLÜMÜNE YKCIYIM
Tecrübeli YK'Cı
Tecrübeli YK'Cı

PAYLAŞIMIN İÇİN TŞK...

14İsmail YK Avea Müzik Röportajı Empty Geri: İsmail YK Avea Müzik Röportajı C.tesi 8 Kas. 2008 - 14:49

FundaGül

Yeni Yk'Cı

tşkrler

15İsmail YK Avea Müzik Röportajı Empty Geri: İsmail YK Avea Müzik Röportajı C.tesi 8 Kas. 2008 - 15:25

edayk

edayk
Ölümüne YK'Cı
Ölümüne YK'Cı

teşekkrüler

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Similar topics

-