Gençlik Belası Şeytan Vesvesesi... Kayyto10

Join the forum, it's quick and easy

Gençlik Belası Şeytan Vesvesesi... Kayyto10
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
İsmail YK'nın 2015 Albümü Çıkmıştır!

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Gençlik Belası Şeytan Vesvesesi...

2 posters

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Gençlik Belası Şeytan Vesvesesi... Empty Gençlik Belası Şeytan Vesvesesi... Çarş. 20 Ağus. 2008 - 8:45

Yaz Yağmuru

Yaz Yağmuru
Ölümüne YK'Cı
Ölümüne YK'Cı

Vesvese ilka edip, Allah' (c.c.) ın zikrinden kaçan şeytanın şerrinden, narın Rabbi olan Allah (c.c.) a sığınırım.."
Sûre-i Nas
Abdulkadir Geylâni "Hennas beni âdemin kalbine musallat olan, domuz suretinde bir şeytandır" demektedir.
Günyetüttalibin
Bu şeytandan kurtulmanın çaresi Allah-u Teâlâ'yı çok çok zikretmektir. Mezkûr ayetin karşılığını teşkil eden Hadis-i Şerifte Peygamber (S.A.V.) Efendimiz. "Şeytan ben-i âdemin kalbi üzerine yayılıp onu yutar. Ta ki zikrullaha devam etmeğe başlandığında kaçar. Zikir unutulduğu zaman tekrar kalbe yerleşmek ister. Ta ki bu hal. Zikrullahın nurû ile kalb nurlanıp mutmain oluncaya kadar devam eder."
Allah (c.c.) Sure-i Rad'da "...Agâh olunuz ki Allah' (c.c.) ın zikriyle kalbler mutmain olur... müjdesini bizlere bildirmiştir. Anlayan kullardan eylesin Rabbim bizleri. Amin.
- o -
Büyüklerden biri şeytana dedi ki :
-- Senin gibi mel'un olmak istiyorum, ne yapmam lâzım.
Şeytan sevindi o zat'a cevap verdi :
- Benim gibi olmak istersen, namaza ehemmiyet verme.
- o -
Açıktan iblis'e la'net edipde, gizlide ona itaat edenlerden olma. Ömer b. Abdül aziz (r.a.)
Allah'ı unuttuğun an yoldaşın şeytan olur.
görüşlerinizi bekleriz..

Mavi_Kiyamet

Mavi_Kiyamet
BanLı Üye
BanLı Üye

Sagolasin... Exclamation

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Similar topics

-