Müslümanlığı Dünyaya Nasıl Tanıtırız?... Kayyto10

Join the forum, it's quick and easy

Müslümanlığı Dünyaya Nasıl Tanıtırız?... Kayyto10
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
İsmail YK'nın 2015 Albümü Çıkmıştır!

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Müslümanlığı Dünyaya Nasıl Tanıtırız?...

2 posters

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Yaz Yağmuru

Yaz Yağmuru
Ölümüne YK'Cı
Ölümüne YK'Cı

Müslümanlığı dünyaya nasıl tanıtırız?

Hz. Halid (ra), iki imparatorluğu yerle bir etmişti; ama kendisine ait hiç mal-mülk edinmemişti. Bu, mal-mülk olmamalı demek değildir.. gönlünü dünyaya kaptırmama, mala mülke, makama mansıba bağlanmama.. bağlanılması lazım gelene bağlanma demektir.
Onlar, Allah ve Rasülü’nü anlatmaktan başka hiçbir şey düşünmüyorlardı. İstiyorlardı ki; herkes Allah’ı (celle celâluhû) tanısın. İnsanlar, Hz. Muhammed’le (sas) tanışsın. Gece gündüz “Bu kocaman dünyaya nasıl Müslümanlığı anlatırız?” diyorlardı. Bir gün dünyanın büyüklüğüne bakıyor, anlatılanları dinliyor ve “Demek ki, bu dünyaya Müslümanlığı anlatmak bir insanın ömrüne sığmayacak kadar zormuş.” diyorlardı. Sadece şu söze bile baksanız, maksat ve gayelerinin ne olduğunu, ne ile dertlendiklerini görürsünüz.
Allah Rasûlü (sas) “Benim adım güneşin doğup battığı her yere ulaşacaktır.” buyurmuştu. Onlar, bunu bir vazife olarak anlamışlar ve hep bu vazifeyi eda etme gayretiyle yaşamışlardı. Aziz milletimizin mazisi bu kutlu vazifeyi yapmanın izzetiyle doludur.
bizler acaba kaç kişiye islamiyeti anlattık cok merak ediyorum. okulda kaç defa bu konularda (Allah'tan) bahsetmekten utandım arkadaşlarım arasında dinci ve gerici olmamak için kaç defa yalana başvurdum.namaz kılıyormusun dediklerinde ise hayır dedim sırf herkes gibi olmak için ama herkes gibi olmak dogru olmak degilmiş.benim onlara anlatmadıgım dini bilgiler ahirette benden sorulacakmış.

Mavi_Kiyamet

Mavi_Kiyamet
BanLı Üye
BanLı Üye

cok güzel... tesekkürler

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Similar topics

-