bİLGİLER BURDA ARKADAŞLAR...
İsmail YK ve yerel sanatçılar 24 Nisan cumartesi günü konser verecek
Türkiye'nin 3. büyük Adapazarı Serdivan Mobilyacılar Çarşısı (ASEM) 24 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek görkemli bir törenle açılacak. ASEM Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Öztürk, "Bölgemizin en büyük mobilyacılar çarşısı 199 mağaza ve imalathaneyle açılıyor" dedi.
Serdivan'da 1995 yılında Sakaryalı girişimciler tarafından yapımına başlayan ASEM, 24 Nisan Cumartesi günü düzenlenen açılış töreni ile resmi açılışını gerçekleştirecek. ASEM Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Öztürk yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Reisoğlu Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında tüm Sakaryalıları açılış törenine davet etti.
Öztürk, Sakarya'nın mobilya sektöründe bölgesinin imalat ve satış yeri olma özelliği kazandığını söyledi. Öztürk, basın toplantısında, ASEM'in 15 yıl önce Sakaryalı girişimciler tarafından imalatçıları ve mağazaları bir arada toplayan proje olarak kurulduğunu belirtti.
Kredi kullanmadan
Öztürk, ASEM'in Türkiye'nin 3. büyük mobilyacılar çarşısı olduğunu belirterek, "1995 yılında Sakaryalı girişimciler tarafından Serdivan'da imalatçıları ve mağazaları bir arada toplayan bir proje olarak ASEM kurulmuştur. Çarşıyı esnaf kendi öz sermayesi ile kredi kullanmadan kurdu. 67 bin metrekarelik alanıyla bölgenin en büyük mobilyacılar çarşısı olan ASEM'de 199 işyeri 74 bin metrekarelik kapalı alanı ve 37 bin metrekarelik açık alanda faaliyet göstermektedir" dedi.
Üretim ve satış
Öztürk, ASEM'de faaliyet gösteren mağaza ve imalathanelerde üretim ve satışı yapılan üren çeşitlerinin ise şunlar olduğunu söyledi: "Yatak odası, Yemek odası, koltuk takımları, çekyat, oturma grubu, ahşap oturma grupları, ev aksesuarları, döşemelik kumaş, çelik kapı, her türlü hazır kapı, ev dekorasyonu, mutfak dolabı, mutfak oturma grupları, laminat parke, baza, yatak, her çeşit mobilya aksesuarları, genç ve bebek odaları, bahçe ve ofis mobilyaları, her türlü mobilya toptan perakende imalat ve satışı, mobilya imalatı için gerekli olan tüm malzemeler, ileri teknoloji olan mebran kaplama üretimi, ahşap oymacılığı, mobilya boyacılığı, laminant mobilya üretimi, mobilya döşeme atölyeleri, nalburiye, sunta ve ağaç satışı, sandalyeciler, sehpacılar, ahşap koltuk iskeleti imalatı, ahşap pepel üretimi, her türlü dekoratif cam üretimi ve özel mobilya imalatı yapılmaktadır."
Dünyaya dört bir yanına mobilya
■ ASEM Başkanı Veysel Öztürk, Sakarya mobilya sektörünün, Kosova, Makedonya, Yunanistan, İran, Suriye, Irak, Ürdün, İsrail, Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Rusya ve Kıbrıs'a ürün gönderdiğini ifade etti.
■ Ötürk, Sakarya'nın kalite, el emeği ve üretim açısından Türkiye'nin önemli mobilya üretim merkezleri arasında yer aldığını kaydetti. ASEM'in açışında İsmail YK'nın ve yerel sanatçıların konser vereceğini belirten Öztürk, tüm Sakaryalıları açılışa davet etti.