ÖSYM, üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın başvuru süresini, 16 Şubat 2010 Salı gününe kadar uzattı.
Açıklamada, sınav takviminde bir değişiklik olmayacağı da vurgulandı. Bu arada, Danıştay'ın katsayı kararının yankıları sürüyor... Eğitim camiası,YÖK'ün Danıştay kararlarına uymadığını öne sürerek tepki gösterdi... Yapılan açıklamalarda, "binlerce öğrencinin adeta bir kaos ortamına sürüklendiği" savunuldu.
Danıştay 8. Dairesi'nin YÖK'ün katsayı kararına ikinci kez dur demesinin ardından katsayı tartışmaları tekrar gündeme geldi.
Eğitim-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, "YÖK'ün demokratik, özerk ve bilimsel bir üniversite sistemini giderek ortadan kaldırdığı" savunuldu ve kurulun kaldırılması istendi.
Açıklamada, "YÖK’ün yarattığı kaos ortamıyla bir yandan mesleki eğitimin temel sorunlarını katsayı tartışmalarının ardına gizleme, diğer yandan iktidar sahiplerinin üniversiteye yönelik politikalarının bir aracı olarak faaliyetlerini derinleştirme çabası gözden kaçmamaktadır" denildi.
Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli de açıklamasında, "YÖK'ün farklı katsayı uygulanması kararının yürütmesini durduran Danıştay kararlarının hukuka aykırı olduğu yönündeki iddiaların ciddiye alınacak hukuki altyapıdan uzak olduğunu" iddia etti.
Açıklamada, "YÖK'ün, Danıştay kararlarını yok sayarak yüzbinlerce öğrenciyi ve ailesini büyük bir kaosa sürüklediği" ileri sürüldü.
Öte yandan, Tüm Öğretim Elemanları Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Alpaslan Işıklı da, yaptığı açıklamada, YÖK'ün Danıştay kararlarına uymamakta ısrar ettiğini savundu.
Katsayı düzenlemesinin YÖK'ün istediği biçimde olmasının imam hatiplere yönelik yığılmayı artıracağını belirten Işıklı, "Bu sorunun çözümü ancak imam-hatip liselerindeki öğrenci sayısını ülkenin gereksinimiyle uyumlu bir düzeye indirilmesi ve buralardaki eğitimin bilim ve demokrasi ilkeleriyle çelişmeyen bir yapıya kavuşturulmasıyla sağlanabilir" dedi
Başvuru yapmayan arkadaşlar yapsın.. unutmayın !
sonra bir seneniz boşa gider x(