Ustanin Seçimi Kayyto10

Join the forum, it's quick and easy

Ustanin Seçimi Kayyto10
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
İsmail YK'nın 2015 Albümü Çıkmıştır!

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Ustanin Seçimi

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Ustanin Seçimi Empty Ustanin Seçimi Perş. 25 Haz. 2009 - 21:39

Mavi_Kiyamet

Mavi_Kiyamet
BanLı Üye
BanLı Üye

Bir zamanlar billur gibi bir irmagin dibinde bir koy dolusu yaratik yasardi.. Irmagin akintisi hepsinin uzerinden sessizce gecerdi; gencinin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yaslisinin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] zengininin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yoksulunun[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] iyisinin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kotusunun uzerinden kendi yoluna giderdi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yalnizca kendi billur safligini bilirdi.
Her yaratik kendisine gore bir yontemle irmak dibindeki dallara ve kayalara sikica tutunmustu; cunku yasama bicimleriydi tutunmak ve dogduklarindan beri bildikleri tek sey akintiya karsi durmakti…"

Yeryuzu'nun uzerine[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Indiana'nin kutsal topraklarinda dogup[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Fort Wayne'in dogusundaki gizemli tepelerde yetismis bir Usta gelmisti.

Usta bu dunyayi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Indiana'nin devlet okullarinda ve buyudukten sonra meslek edindigi otomobil tamirciliginde ogrendi.
Ancak Usta[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] diger yasadiklarindan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] diger yerlerin diger okullarindan da bir seyler ogrenmisti. O bunlari animsadi ve animsadigi icin de bilge ve guclu oldu.
Usta[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kendisine ve tum insanliga yardim edecek guce sahip olduguna inaniyordu ve boyle inandigi icin de onun icin oyleydi. Onun bu gucunu goren digerleri[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] dertlerinden ve bir cok hastaliklarindan kurtulmak icin ona geldiler.
Usta[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] her insanin kendini Tanri'nin cocugu gibi gormeye hakki olduguna inaniyordu; inandigi icin de oyleydi. Calistigi dukkan ve tamirhaneler onun ogrettiklerini ve dokunusunu arayanlarla dolup tasti; disarida sokakta kalanlar da[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] gecerken golgesi uzerlerine dusup yasamlarini degistirir umuduyla bekliyorlardi.
Kalabalik nedeniyle bazi ustabaslari ve dukkan sahipleri karara vardilar ve Usta'ya aletlerini biraktirip yol verdiler; cunku o denli kalabalik olmustu ki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ne kendisi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ne de diger tamirciler ve otomobiller icin yer kalmamisti.
Boylece kirlara cikti ve kendisini izleyenler ona Mesih[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] "mucizeler yaratan"[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] demeye basladilar ve oyle inandiklari icin de oyleydi .

O konusurken bir firtina ciktiginda dinleyenlerin basina tek bir yagmur damlasi dusmezdi; kalabaligin en sonuncu kisisi de[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ilki kadar rahat isitirdi sozlerini[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ister simsek caksin tepelerinde[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ister yildirim dussun. Her zaman mesellerle konusurdu onlara.
Ve onlara soyle dedi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] "Her birimizin icinde bizi hem sagliga hem hastaliga[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hem zenginlige hem yoksulluga[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hem ozgurluge hem kolelige yoneltecek guc esit olarak vardir. Bunlari denetleyen biziz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] baska hicbir sey degil."

Bir degirmenci soyle konustu: "Boyle soylemek senin icin kolay Usta[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] seni yonlendirenler var[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bizi ise yok ve senin bizim kadar zahmet cekmen gerekmiyor. Bir adam bu dunyada yasamak icin calismak zorunda."

Usta soyle yanitladi: "Bir zamanlar billur gibi bir irmagin dibinde bir koy dolusu yaratik yasardi."

"Irmagin akintisi hepsinin uzerinden sessizce gecerdi; gencinin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yaslisinin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] zengininin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yoksulunun[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] iyisinin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kotusunun uzerinden kendi yoluna giderdi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yalnizca kendi billur safligini bilirdi."

"Her yaratik kendisine gore bir yontemle irmak dibindeki dallara ve kayalara sikica tutunmustu; cunku yasama bicimleriydi tutunmak ve dogduklarindan beri bildikleri tek sey akintiya karsi durmakti."
Fakat bir yaratik sonunda soyle dedi: "Tutunmaktan yoruldum. Gozlerimle goremememe ragmen[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] akintiya guveniyorum[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bence o nereye gittiginin farkinda. Simdi kendimi birakacagim ve beni gittigi yere goturmesine izin verecegim. Tutunmaya devam edersem[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sikintidan olecegim."

Diger yaratiklar gulerek soyle dediler: "Ahmak! Kendini biraktigin anda[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] o taptigin akinti seni kayalara vurup parcalar. Boylece sikintidan daha cabuk olursun!"
Ama o digerlerini dinlemedi ve derin bir soluk alarak kendini birakti. Aninda akinti onu surukleyip kayalara firlatti.

Ancak yaratik yeniden tutunmayi reddedince[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] zaman icinde akinti onu dipten havalandirdi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bu kez yara bere almamisti.
Irmagin daha asagilarinda yasayan yabanci yaratiklar bagristilar: "Mucizeye bakin! Bu yaratik bize benzemesine ragmen ucuyor! Bizi kurtarmaya gelen Mesih'e bakin!"

Akintiyla suruklenen yaratik soyle dedi: "Ben sizden daha fazla Mesih degilim. Irmak bizi ozgurce havalandirmaya dunden razi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yeter ki biz bunu goze alalim. Gercek gorevimiz bu yolculuk[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bu seruven."
Ama onlar kayalara sikica tutunmaya devam ederek daha da guclu bir sesle 'Kurtarici!' diye bagirmayi surdurduler. Sonra bir baktilar[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 'tutunmayan varlik' akip gitmis! Bu sefer de bu Kurtarici uzerine efsaneler kurgulayarak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kendi baslarina kaldilar.

Usta kalabaligin kendisini gun be gun daha cok bogdugunu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] oncesinden daha cok sikistirdigini[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ezdigini ve vahsilestigini gordugunde[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kendilerini hic ara vermeden iyilestirmesini[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] surekli mucizeleriyle kendilerini beslemesini[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] onlar icin yeni seyler ogrenmesini ve onlarin yasamlarini yasamasini istediklerini anlayinca[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir gun tek basina bir tepenin ustune cikip dua etti.

Ve yureginde soyle seslendi: "Sonsuz Kapsayici Olan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] eger bu senin isteginse[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] cek bu kadehi onumden ve birak da bu imkansiz gorevi bir kenara iteyim. Bir ruhun yasamini daha yasayamam[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] halihazirda on bini bana yasam icin haykirirken… Butun bunlarin meydana gelmesine izin verdigim icin ozur dilerim. Eger bu senin isteginse[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] birak beni motorlarima[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] aletlerime doneyim ve izin ver[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] diger insanlar gibi yasayayim."
Ve bir ses yanit verdi ona tepenin ustunde[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir ses ki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ne erkek ne disi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ne sert ne yumusak -sonsuz sefkatli bir ses. Ve ses ona soyle dedi: "Benim istegim degil[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] senin istegin olmali. Senin istegin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] benim senin icin istedigimdir. Kendi yoluna git[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] diger insanlar gibi ve mutlu ol yeryuzunde."

Usta bunlari duyduguna cok memnun olmustu. Tesekkur edip[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] basit bir tamirci sarkisi mirildanarak tepeden asagi indi. Kalabalik dertleriyle uzerine yuklenip[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kendilerini iyilestirmesini[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kendileri icin ogrenmesini[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bilgeligiyle hic durmadan kendilerini beslemesini ve yaptigi harikalarla kendilerini eglendirmesini talep ettiginde[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] topluluga gulumsedi ve tatli bir ifadeyle soyle dedi: "Istifa ediyorum."

Kalabalik bir an icin saskinliktan donakaldi.
Onlara soyle dedi: "Eger bir adam Tanri'ya en cok[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] aci ceken dunyaya yardim etmek istedigini ve bunun kendisine neye mal olacagina hic aldirmadigini soylerse ve Tanri da ona yanit verip ne yapmasi gerektigini soylerse[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] adam kendisine soyleneni yapmali midir?"
"Tabii[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ey Ustamiz!" diye bagirdi cogu. "Eger Tanri istemisse[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] cehennemin tum iskenceleriyle karsi karsiya kalmak bile onun icin bir zevk olmalidir!"
"O iskenceler ne olsa da[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] gorev ne kadar guc olsa da mi?
"Tanri'nin istegi buysa[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] asilmak onur[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir agaca civilenip yakilmak da zaferdir!" dediler.
"Pekala siz olsaydiniz ne yapardiniz?" diye sordu Usta kalabaliga[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] "eger Tanri dogrudan yuzunuze konusup[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 'YASADIGINIZ SURECE BU DUNYADA MUTlU OlMANIZI BUYURUYORUM' deseydi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] o zaman ne yapardiniz?"

Kalabalik susmustu. Durduklari tepelerin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] vadilerin hicbir kose bucaginda tek bir ses[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tek bir cit duyulmuyordu.
Ve Usta sessizlige soyle seslendi: "mutluluk yolumuzda[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bu yasam surecinde sectigimiz seyleri ogreniriz. Bugun ben de yeni bir sey ogrendim ve sizi kendi yolunuzda istediginiz gibi yurumeniz icin yalniz birakmayi seciyorum."
Ve Usta kalabaligin arasindan gecip gitti ve onlari kendi baslarina birakti. Insanlarin ve makinelerin gundelik yasantisina geri döndü.

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Similar topics

-