[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Sivaslı ünlü sanatçımız İSMAİL YK 'nın Sivaslilar.Net için özel yaptığı röportajı yayınlıyoruz.
Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?Sivaslı Gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim, 5 kardeşiz ve ben en küçüğüyüm. Kardeşlerimin hepsi müzikle uğraşıyordu bende zamanla onlara katıldım. Yurt Seven kardeşlerin desteği ile solo albümümü çıkardım. Şappur Şuppur albümü çok sevildi ve müzik hayatıma hızla devam ediyorum.
İdol olarak gördüğünüz sanatçı var mı? Evet Orhan Gencebay benim idealimdeki sanatçıdır. Müzikle uğraşan, emek veren her sanatçıyı beğenirim. İbrahim Tatlıses’in yorumu da muhteşemdir.
Avrupa da doğup büyüyen bir sanatçısınız, Almanca yâda İngilizce kaset çıkarmayı düşünüyor musunuz? Öyle bir ihtimal olsa İngilizce kaseti düşünebilirim, Adet yerini bulsun diye, daha önce birkaç sanatçı yaptı diye böyle bir projeye girmem. Türkçe ile de dünyaya açılınabilinir diye düşünüyorum. Böyle bir projeyi önce benim istemem ve hazır olmam gerekir. Mesela Almanca şarkı söylemek hiç içimden gelmiyor.
Türk sanatçıları ve Türk müziğinin Dünya da yer edinememesinin sebebi nedir? Burada yapımcı da çok önemli, sanatçının yorumu çok iyi olsa da yapımcının da çok iyi olması ve o ülkenizin de desteklemesi lazım. Dünya müziğini çok iyi tanımak, alt yapınızın çok iyi olması, çalıştığınız şirketin çok iyi olması lazım.
Hadise’de Sivaslı bir hemşerimiz, Hadise hakkında neler söylersiniz? Çok başarılı buluyorum. Hadise sesi ve fiziği ile gelecek vaat eden bir sanatçımız.
Eurovizyon için teklif gelse kabul eder misiniz? Tabii kabul ederim ben sesime ve sahne şovuma güveniyorum. Ülkemi başarı ile temsil edeceğimi düşüyorum.
Basındaki karalama haberlerine ne diyorsunuz? Bu tip yalan haberler ne yazık ki her sanatçının başının belası, hayranlarıma ve sevenlerime şunu söylemek istiyorum, bana inansınlar ve güvensinler.
Müzik tipiniz tam olarak nedir?Valla tam bir kategoriye girmiyor. Her türlü müzikten ilham alıyorum. Serbest müzik diyorum ve kural tanımıyorum. Yeterki kulağa hoş gelsin, dinleyenlerin hoşuna gitsin.
Sivaslı İsmail Yk Sivasspor’un başarısı hakkında ne diyor?Sivasspor benim tek takımım ve gönlümün şampiyonu bu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Bazen duyuyorum soruyorlar hangi takımlısın diye, işte birinci takımım Fener, Beşiktaş ama Sivasspor’uda tutuyorum. Yok böyle bir şey, en sinir olduğum cevap bunlar. Tartışıyorum böyle diyen arkadaşlarımla, ya Sivasspor ya Sivasspor diyorum.
Yiğidolara Sivasspor şarkısı yapmayı düşünüyormusun? Taraftarımız bunu benden isterse memnuniyetle yaparım. Sonuçta Sivasspor benim gönlümdeki tek takımım ve en önemlisi memleketimin takımı.
Sivas için özel bir program düşünürmüsün? Geçen sene ücretsiz bir halk konseri yapmıştım. Sivas için Sivaslılar için her türlü desteğe hazırım. Yeter ki güzel projeler gelsin, şehrimizin tanıtımına katkı sağlamak için ben hazırım. Sivas sanat kenti, bakın bütün aşıkların çocukları yada torunları müzisyendir ama ellerinden tutan çok.Kendi öz sanatçılarımıza destek olmalıyız.
Hemşerilerimize ve Üyelerimize mesajınız var mı? Bildikleri gibi bende Sivaslıyım, geçen sene yaptığım ücretsiz halk konserine hemşerilerimin ilgisi çok büyüktü. Hemşerilerimi saygı ile selamlıyorum. İnşallah Sivas içinde Sivasspor içinde şarkı yapacağım.
Röportaj : Enes Elmas