Hayatinizdakİ Tüm Annelere Kayyto10

Join the forum, it's quick and easy

Hayatinizdakİ Tüm Annelere Kayyto10
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
İsmail YK'nın 2015 Albümü Çıkmıştır!

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Hayatinizdakİ Tüm Annelere

2 posters

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Hayatinizdakİ Tüm Annelere Empty Hayatinizdakİ Tüm Annelere C.tesi 6 Haz. 2009 - 13:47

Mavi_Kiyamet

Mavi_Kiyamet
BanLı Üye
BanLı Üye

21 senelik evlilikten sonra 'aşk ışıltısını' canlı tutmanın
yeni bir yolunu buldum. Bir süre önce[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] başka bir kadınla çıkmaya başladım
ve bu aslında eşimin fikriydi. Bir gün eşim[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] beni çok şaşırtarak 'Biliyorum
ki onu seviyorsun' dedi.

Şiddetle itiraz ettim: 'Ama ben seni seviyorum! ! ! '

'Biliyorum ama aynı zamanda onu da seviyorsun. Ona da zaman
ayırman gerekiyor' Karımın[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ziyaret etmemi istediği 'öbür kadın'[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 19
yıldır dul olan annemdi. İşimin yoğunluğu ve üç çocuğumun beklentileri
sebebiyle annemi görme fırsatım pek olamıyordu. O akşam annemi yemeğe ve
ardından sinemaya davet ettim.
Endişelendi ve hemen 'İyi misin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] her şey yolunda mı? ' diye
sordu. Annem de geç saatte gelen bir telefonun veya sürpriz bir davetin
mutlaka kötü bir anlamı olacağından şüphelenen tipte kadınlardandı.
'Birlikte biraz zaman geçirmemizin güzel olacağını düşündüm' diye
yanıtladım. 'Sadece ikimiz mi? ' Biraz düşündü ve 'Çok isterim' diye cevap
verdi. O Cuma[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] iş çıkışı onu almaya giderken kendimi biraz gergin
hissediyordum. Eve vardığımda fark ettim ki o da[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] randevumuzdan ötürü hafif
gergin görünüyordu. Kapısının önünde[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] paltosunu çoktan giymiş bir şekilde
bekliyordu. Saçlarını yaptırmıştı ve üzerinde babamla kutladıkları son
evlilik yıldönümlerinde giydiği elbise vardı. Bana melekler kadar ışıltılı
bir yüzle gülümsedi.

Arabaya bindiğimizde 'Arkadaşlarıma oğlumla dışarı çıkacağımı
söyledim ve gerçekten çok etkilendiler' dedi ve ekledi 'randevumuzun nasıl
geçtiğini duymak için sabırsızlanıyorlar.'

Gittiğimiz restoran[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çok şık olmasa da sevimli[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sıcak ve
servisin kaliteli olduğu bir mekândı. Annemse[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir kraliçe edasıyla koluma
girdi.

Yerimize oturduktan sonra ona menüyü okumam gerekmişti[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çünkü
küçük yazıları göremiyordu. Ben daha menünün ortalarındayken annemin nemli
gözlerle ve nostaljik bir gülüşle bana bakmakta olduğunu fark ettim:
'Eskiden[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sen küçükken[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] menüleri okuyan bendim[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sense meraklı bakışlarla
beni dinlerdin' dedi.

Ben de gülümsedim: 'O zaman[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] şimdi senin rahat rahat oturma
sıran ve ben de okuyarak borcumu ödeyebilirim' dedim.

Yemek boyunca muhabbetimiz çok güzeldi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sıra dışı hiçbir şey
olmadı ama eskilerden ve hayatlarımızdaki yeniliklerden bahsederek
kaybettiğimiz zamanın birazını telafi etmeye çalıştık. O kadar çok konuştuk
ve eğlendik ki film saatini kaçırdık.

Akşam annemi bırakırken; 'Seninle tekrar çıkmak isterim ama
ancak bu sefer benim seni davet etmeme izin verirsen' dedi ve bir akşam
tekrar buluşmakta karar kıldık.Eve geldiğimde eşim yemeğin nasıl geçtiğini
sordu: 'Çok güzeldi' dedim 'Düşünebileceğimin çok üstündeydi'

Birkaç gün sonra annem aniden ciddi bir kalp krizi sonucu
vefat etti. Bu o kadar ani gerçekleşmişti ki onun için bir şey daha yapma
şansım olmamıştı. Birkaç zaman sonra evime[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] annemle yemek yediğimiz
restorandan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ödenmiş iki kişilik bir yemek faturası ve üzerine iliştirilmiş
bir not yollandı:

'Oğlum[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bu faturayı önceden ödedim[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çünkü seninle
kararlaştırdığımız randevu gününe gelemeyeceğimden neredeyse yüzde yüz
emindim. Yine de iki kişilik bir yemek ayarladım çünkü bu sefer eşinle
beraber gitmenizi istiyorum. Seninle olan o günkü randevumuzun benim için
ne anlam ifade ettiğini bilemezsin. Seni Seviyorum.'

O esnada[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 'Seni Seviyorum' demenin ve hayatta değer verdiğimiz
insanlara hak ettikleri zamanı ayırmanın önemini anladım. Hayatta hiçbir
şey ailenizden daha önemli değildir. Onlara hakları olan zamanı ve ilgiyi
verin çünkü böyle şeyleri erteleyebileceğiniz 'başka bir zaman'ı her
istediğinizde yakalayamayabilirsiniz.

Bazıları der ki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] doğumdan sonra altı hafta içerisinde normale
dönebilirsiniz. Belli ki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bu bazıları[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir kere anne olduktan sonra artık
'normal' diye bir şeyin tarihe karıştığından habersiz.

Bazıları der ki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] anne olmak içgüdüsel olarak bilinir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sonradan
öğrenilmez[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] belli ki bu bazıları hiçbir zaman 3 yaşında bir çocuğu
alış-verişe götürmeyi denememiş.

Bazıları der ki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] anne olmak sıkıcı bir şeydir. Belli ki bu
'bazıları' ehliyetini yeni almış onsekiz yaşındaki çocuğunun kullandığı
arabaya binmemiş.

Bazıları der ki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] eğer iyi bir anne olursan çocuğun da iyi bir
çocuk olur. Belli ki bu 'bazıları' çocukların bir kullanım kılavuzu ve
garanti belgesiyle birlikte geldiğini sanıyor.

Bazıları der ki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] iyi anneler hiçbir zaman çocuklarına karşı
seslerini yükseltmezler. Belli ki bu 'bazıları' hiçbir zaman mutfağa aniden
girdiklerinde çocuklarını; bütün mutfak havlularını ve peçetelerini mutfak
masasının üzerine yığmış[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yanına 2 yaşındaki küçük kardeşini de oturtmuş[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
elinde kibrit[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] acaba bunlar yanıyor mu diye denemek üzereyken
yakalamamışlar.

Bazıları der ki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] anne olmak için eğitimli bir insan olmana
gerek yoktur. Belli ki bu 'bazıları' hiçbir zaman lise birinci sınıfa
giden çocuklarının matematik ödevlerine yardımcı olmak zorunda kalmamışlar.

Bazıları der ki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] beşinci çocuğunuzu ilk çocuğunuz kadar çok
sevemezsiniz. Belli ki bu 'bazıları' beş çocuk sahibi değil.

Bazıları der ki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çocuk yetiştirmek için gereken her şeyi
kitaplardan da pekâlâ öğrenebilirsiniz. Belli ki bu 'bazıları' çocuğunu
burnunu ya da kulaklarını leblebilerle doldurmuş olarak bulmamış.

Bazıları der ki anne olmanın en zor tarafı artan iş yükü ve
evde yerine getirmen gereken sorumluluklardır. Belli ki bu 'bazıları' hiç
çocuklarını anaokuluna göndermek üzere ilk defa okul servisine bindirmek[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
ilk defa yatılı okula göndermek veya çocuklarının uçağa ilk defa yalnız
başına binişini seyretmek zorunda kalmamış.

Bazıları der ki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir anne çocuklarını evlendirdikten sonra
artik onlar için endişelenmekten vazgeçebilir. Belli ki bu 'bazıları' çocuk
evlendirmenin fazladan endişelenecek bir kız ya da bir erkek çocuk daha
edinmek olduğundan bihaber.

Bazıları der ki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çocuk kendi hayatını kurduktan sonra artık
annenin görevi bitmiştir. Belli ki bu 'bazıları'nın hiç torunu olmamış.

Bazıları der ki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] annenize onu sevdiğinizi söylemenize gerek
yoktur[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] anneniz bunu zaten bilir. Belli ki bu 'bazıları' bir 'anne' değil.

HAYATINIZDAKİ TÜM ANNELERE Sevgi ve Saygıyla

2Hayatinizdakİ Tüm Annelere Empty Geri: Hayatinizdakİ Tüm Annelere C.tesi 6 Haz. 2009 - 16:28

musti_61

musti_61
Ölümüne YK'Cı
Ölümüne YK'Cı

evet annelerimizin değerini geç olmadan gereken değeri vererek anlamalıyız..teşekkürler güzelmiş..

3Hayatinizdakİ Tüm Annelere Empty Geri: Hayatinizdakİ Tüm Annelere C.tesi 6 Haz. 2009 - 19:33

Mavi_Kiyamet

Mavi_Kiyamet
BanLı Üye
BanLı Üye

musti_61 demiş ki:evet annelerimizin değerini geç olmadan gereken değeri vererek anlamalıyız..teşekkürler güzelmiş..
evett rica

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]