Hala Dudaklarinda 0 Sarki Vardi Kayyto10

Join the forum, it's quick and easy

Hala Dudaklarinda 0 Sarki Vardi Kayyto10
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
İsmail YK'nın 2015 Albümü Çıkmıştır!

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Hala Dudaklarinda 0 Sarki Vardi

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Hala Dudaklarinda 0 Sarki Vardi Empty Hala Dudaklarinda 0 Sarki Vardi Salı 2 Haz. 2009 - 13:16

böCükk

böCükk
Ölümüne YK'Cı
Ölümüne YK'Cı

''Ya kırmızı gülden ayrı yaşamalı
ya da dikenin acılarını hoş görmeli''

Hem kendi [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]kendine okuduğu bu sözü düşünüyor[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hem de ''güz gülleri'' şarkısını mırıldanıyordu. Bu şarkı ona uyuyordu. Beyazlaşmış saçlarını toplayıp[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] topuz yaptı. Tam o sırada kapı çalındı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] torununa seslendi:_ Kapıyı aç Gül[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] dedi. Gül kapıyı açtı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] karşısında bir postacı duruyordu. Postacı sordu:_Gülbahar Hanım burada mı oturuyor?

_ Evet dedi torunu. Postacı ona bir mektup getirdim ama imzası gerekiyor[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] dedi.
Gül anneannesine seslendi:_Gülbahar Hatun bak mektubun var.

Yaşı yetmişe yakındı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ama dinçti. Pembe elbisesi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] beyaz hırkası ve beyaz saçları ona çok yakışıyordu. Kibarca: _ Buyurun memurbey[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] dedi.Zarfı aldı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] imzasını attı.Postacı gitti.

Bir zarfa baktı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir de Gül'e: _ Ne olabilir ki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] dedi. Zarfı açtı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sonra zarfın üstünü kontrol etti. Zarfın üstünde; Avukat Dilşat yazıyordu soyadı yabancı değildi. Hemen zarfın içindeki kağıdı okumaya başladı.
Kendisine; oldukça fazla bir para ve bir de o sahil kasabasında bir ev miras olarak bırakılmıştı.
Hemen anıları gözünde canlandı ve o sözdeki yazıları hatırladı:''ya kırmızı gülden ayrı yaşamalı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ya da dikenin acılarını hoş görmeli''

O en iyisini yapmıştı. Bazen yüreği acısa bile iyi yapmıştı.
Daha torunu Gül gibiydi.Kasabaya bir doktor atanmış[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] onunda kendi yaşında bir oğlu vardı. Tesadüf sonucu tanışmışlar[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] arkadaşlıkları ilerlemiş [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]aşka dönüşmüştü.

Araya aileler girmiş; aradaki dikenler yani; öğrenim durumu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sınıf farklılığı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] maddi durumlar derken Gülbahar ani bir kararlılıkla çok uzaklara halasının yanına gitti.
Orada evlendi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]bir kızı oldu [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] mutluda oldu.Eşini bir trafik kazasında kaybetti. Kızı okuyup[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] doktor oldu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir de torunu Gül oldu.

GülbaharHanım[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hemen kendini toparladı ve bunu geriye göndermeliyim [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]dedi. Hemen hazırlanıp[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] avukatın adresine gitti. Biraz bekledi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] avukat onu kabul etti ve içeriye girdi. Birden gözüne duvardaki resime ilişti. Onun resmiydi.

Avukat Hanım:_ Buyurun Gülbahar Hanım nedir isteğiniz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] diye sordu.
Gülbahar Hanım elindeki zarfı gösterip:_ Bu mirası retetmek istiyorum[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] dedi.
Avukat Hanım:_ Bu babamdan size kalan bir mirastır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] neden istemiyor sunuz? dedi.
Gülbahar Hanım:_ Bir söz vardır. Bilir misin canım dedi''ya kırmızı gülden ayrı yaşamalı
ya da dikenin acılarını hoş görmeli'' Ben ayrı yaşamayı tercih ettim[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çünkü dikenleri canımı çok yakacaktı.
Dikenler bir ömür boyu canınızı çok yakar ve sana can veren yüreğinizi acıtır.
Zarfı bırakıp odadan çıkıp gitti.Hala dudaklarında o şarkı vardı:

Güz gülleri gibiyim
Hiç bahar yaşamadım
Ya sevmeyi bilmedim
Ya sevince geç kaldım.

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]