Ayni Cicek Gibi Kayyto10

Join the forum, it's quick and easy

Ayni Cicek Gibi Kayyto10
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
İsmail YK'nın 2015 Albümü Çıkmıştır!

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Ayni Cicek Gibi

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Ayni Cicek Gibi Empty Ayni Cicek Gibi Ptsi 18 Mayıs 2009 - 12:46

Mavi_Kiyamet

Mavi_Kiyamet
BanLı Üye
BanLı Üye

Çok eskiden yeşil bir vadinin içinde bir ırmak kıyısında kurulu bir köy varmış[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]taa dünyanın öbür ucunda. O zamanlar gündüzleri pek güneşli geçermiş[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yağmur yağmadıkça; geceleri hep yıldızlı olurmuş[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]bulutlar olmadıkça[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] köy sakinleri tarımla uğraşırlarmış[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hayvanlar avlarlarmış[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] uçsuz bucaksız arazilerinden[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sularını kaynağı çok uzakta olan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] köylerinin içinden geçen[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ırmaktan alırlarmış. Köyde herkes birbirini sever[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sayarmış. Köyde bir tek kişinin kalbinde öyle büyük bir sevgi varmış ki bütün köyünküne bedelmiş; Dolun un Intera'ya olan aşkıymış bu. Kız Dolun'u bilirmişte tanımazmış yakından. Dolun dayanamamış bir gün gitmiş kızın yanına. Sormuş Intera'ya onunla evlenip evlenmeyeceğini.

Intera demiş ki Doluna: "Evlenirim evlenmeye ama benim isteyenim çoktur[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] her gelen kişiden aynı şeyi ister benim babam.Ancak babamın bu isteğini yerine getiren benimle evlenir.''
Dolun şaşmış;"Sensin benim kalbimim sahibi" diyerek baslamış sözüne[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] "Senin dileğin benim için bir emirdir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] söyle isteğini hemen yapayım" demiş aşkına.Intera demiş ki:"Bir çiçek vardır yaprakları gümüşten tomurcukları elmastan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] onu ister babam benle evlenecekten". Dolun; "Bekle beni" demiş Intera'ya[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] "hemen gidip getireyim o çiçeği ama nerededir yeri ?"Intera parmağıyla göstermiş akan ırmağı "İşte bu ırmağın kaynağındadır der babam[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kırk gün yürümek gerekirmiş oraya varmak için ama bir giden bir daha gelmedi şimdiye dek çünkü oralar büyülüymüş derler[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]giden geri gelmezmiş çünkü buralardan çok daha güzelmiş oralar. Dolun; "Senden daha güzel ne olabilir ki bu dünyada" demiş Intera'ya "Döneceğim[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] o çiçekle[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] döneceğim çünkü seviyorum seni[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çünkü sensiz anlamı olmaz benim için o güzelliğin". Dolun çıkmış yola sonra. Kırk gün yürümüş ırmağın yanından. Hep ne kadar sevdiğini düşünmüş Intera'yı yol boyunca.Tek aklındaki Intera'ymış[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tek amacı ise o çiçek.Kırkıncı gün kalkmış Dolun sabah erkenden[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yüzünü yıkamış ırmaktan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] anlamış ki çok yaklaşmış kaynağına ırmağın suyun serinliğinden. Devam etmiş yoluna sonra. Biraz sonra varmış kaynağa[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bütün yeşilliklerle çevrili bir göl varmış kaynakta[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] gölün ortasında bir adacık[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] adacığın üstünde de o çiçek duruyormuş. Anlamış Intera'nın anlattığı çiçek olduğunu güzelliğinden.Yüzmeye başlamış adaya doğru hemen.

Adaya çıkınca karşısında bir adam belirmiş Dolun'un.Adam Doluna: "Her gülün bir dikeni[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] koruyucusu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] olduğu gibi bende bu çiçeğin koruyucusuyum[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] eğer almaya geldiysen ben[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Salut[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] izin vermem buna" demiş. Dolun şaşkın ve de kararlı bir tonla; "Ben o çiçeği alacağım sonra aşkıma kavuşacağım" demiş "Hiç bir şey beni kararımdan çeviremez". "O zaman beni biraz dinleyeceksin" demiş Salut;"sana neden koparmaman gerektiğini anlatacağım[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] eğer hala ikna olmazsan o zaman izin veririm almana".Dolun ikna olmuş ve çökmüş yoncaların üstüne[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] başlamış dinlemeye... "Eğer bir şeyi çok fazla istersen ve engelin yoksa önünde onu alırsın[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hayatta böyledir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]insan engelleri aşarsa yaşamına devam edebilir. Bu çiçekte sadece yaşam için bir şeyler yapacaksan engelleri kaldırır önünden çünkü onunda bir görevi var[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bu çiçek sadece 28 gecede bir açar yapraklarını ve döker parlayan tohumlarını göle[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bu sayede buradaki sular yükselir ve ırmaktan taşar gider zamanla. Bu ırmak sayesinde yaşar bu doğadaki yeşillikler[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] insanlar[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hayvanlar." demiş Salut.Dolun başlamış düşünmeye[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] eğer çiçeği koparırsa kavuşacaktır sevdiğine ama kuruyacaktır ırmakları bunun yanında.Sonunda çiçeğin başına çöker kalır Dolun. Gümüş yapraklarında kendini görür Dolun çiçeğin. Yanında Intera vardır ama niye mutsuzdur ikiside. Aslında kalbindeki tek endişeyi görür Dolun. Zaman geçtikçe Dolun'un düşünceleri yoğunlaşır kafasında. Mutsuzluğunu düşünür[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çiçeksiz Intera'sız bir yaşam düşünür. Koparamaz çiceği günlerce. Dolun artık yaşamaktan zevk almaz şekilde sadece aşkını düşünerek beklemeye başlar olacakları.

Bir gece çiçek tohumlarını birakırken göle bir tomurcukta Dolun'un sertleşmiş kalbinin üstüne düşmüş[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] aniden Dolun kalbindeki aşkının büyüklüğü kadar kocaman bir taşa dönüşmüş[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] taş o kadar büyükmüş ki dünyaya sığmamış gökyüzüne yükselmiş ve Dünya'yla dönmeye baslamış. Böylece Ay olmuş Dolun'un kalbi Dünya'ya. O günden sonra sadece 28 gecede bir göstermiş Dolun kalbinin tüm yüzünü[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] aşkının bütün parıltısını diğerlerine; sadece o gecelerde aydınlatmış Dünya'yı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] aynı çiçek gibi.

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Similar topics

-