Hedefini Yitirmis Tartismalar Kayyto10

Join the forum, it's quick and easy

Hedefini Yitirmis Tartismalar Kayyto10
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
İsmail YK'nın 2015 Albümü Çıkmıştır!

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Hedefini Yitirmis Tartismalar

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Hedefini Yitirmis Tartismalar Empty Hedefini Yitirmis Tartismalar C.tesi 2 Mayıs 2009 - 0:59

Mavi_Kiyamet

Mavi_Kiyamet
BanLı Üye
BanLı Üye

“Robinson ıssız adaya düştüğünde…” dedi adam[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] gri hırkasının fermuarını biraz daha yukarı çekerek.

“Bak.” dedi kısa boylu diğer adam. “Üç tarafı denizlerle çevrili kara parçasına yarım ada denir.”

“Denizden babam da çıksa yerim.” dedi bıyıklı öteki adam.

“Anne babanın hakkı ödenmez[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] budala[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] nasıl olur da babanı yemeye kalkarsın sen!” diye bağırdı kısa boylu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çakır gözlü diğer adam.

“Yemek yemenin de bir adabı vardır.” dedi bıyıkları ağzının içine giren öteki adam.

“Olmaz ki bu böyle canım!” dedi adam. Sol bacağını sağ bacağının üstünden indirip sağ bacağını sol bacağının üstüne attı. Gri hırkasının fermuarını boğazına kadar çekti. “Ben diyorum bayram haftası[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] siz anlıyorsunuz mangal tahtası. Ne söyleyeceğim[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir dinleyin hele.”

“Ama sen de hep aynı şeyleri söylüyorsun birader.” dedi kısa boylu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çakır gözlü diğer adam. “Kör değneğini beller gibi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir Robinson tutturmuş gidiyorsun. Ezberledik artık.”

“Ezbere karşıyım ben.” dedi bıyıklarını dişleriyle yerken[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] az okumuş olan öteki adam. “Eğitim sistemimizde ezbercilik var. Halbuki efendim[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] öğrenmeye çalışsak fena mı olur? Boşuna dememişler[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diye.”

“Ben de kölelik sistemine karşıyım. Al buyur bakalım[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hadi açıkla bunu.” dedi adam. “İnsanları köleler ve efendiler şeklinde sınıflamak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hele bu devirde[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] büyük ayıptır.”

“Köylü milletin efendisidir. Değil mi efendiler? Değil mi Robinson efendi?” dedi adama dönerek[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] öteki adam. Ağzının içine girmiş bıyığını eliyle düzeltti.

“ Efendim[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]” dedi telaşla kısa boylu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çakır gözlü[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] haşin bakışlı diğer adam. "Efendim[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] milleti millet yapan değerler vardır. Siz şimdi denize düşen bir milleti yemeye kalkarsanız[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sorarım size[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] midenize oturmaz mı?”

“Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçerdi hani?” dedi kısık sesli[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] gri hırkalı adam. “Bu söyledikleriniz birbiriyle çelişmiyor mu sizce?”

“Elbette çelişmiyor[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] size öyle geliyor. Çünkü sizin gözünüz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hem de kalbiniz mühürlenmiş.” dedi az okumuş[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] insanları canından çok bezdirmiş[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bıyıklı öteki adam.

“Kalp kalbe karşı derler. Aşk âteş-i candır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ârâyiş-i cihandır…” diye başlayan bazı cümleler söyledi adam[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hırkasının fermuarını tekrar aşağı indirirken.

Pastanenin küçük bahçesine atılmış iki masadan birinde onlar oturuyordu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] birinde ben. Karıştırılmaktan başı dönmüş kahve fincanımdan çektim elimi. Bu üç adamın neyi tartıştıklarını anlayabilmiş değildim. Soracak oldum[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] anlatmaya pek hevesli görünmediler.

Etrafa baktım. Gözlerimi iyice açıp bütün dikkatimle her tarafa baktım.

Gizlenmiş bir kamera yok gibiydi.

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Similar topics

-