Mutluluk Reçetesi Kayyto10

Join the forum, it's quick and easy

Mutluluk Reçetesi Kayyto10
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
İsmail YK'nın 2015 Albümü Çıkmıştır!

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Mutluluk Reçetesi

2 posters

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Mutluluk Reçetesi Empty Mutluluk Reçetesi Ptsi 6 Nis. 2009 - 18:58

Mavi_Kiyamet

Mavi_Kiyamet
BanLı Üye
BanLı Üye

İlk kavgam annemleydi. Dokuz ay sürdü ve dışarı çıkar çıkmaz önce annemle barıştım. Sonra doğacak kardeşimle küstüm[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] annem barıştırdı bizi. Okuma yazma öğrenene kadar öğretmenimle kavgalıydım. İlkokul aşkım Başak’la bir küskün bir barışıktık[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] babamın tayini sonsuza dek barıştırdı bizi. Ergenlik yıllarımda babamla kavgalıydım[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] babamla da ekmek parası kazanmaya başladığımda barıştım. Uzun bir süre İbrahim Tatlıses’le[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] arabeskle küstüm. İlk sınıf tanımaz aşkımda bunlarla da barıştım. Bir ara solcularla küstüm[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hayatın içine girince onlarla da barıştım.
En çok aşklarımla kavga ettim. Önce engellemeye çalıştım onları[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] olmadı. Bir dahaki aşka kadar durmadan kavga ettim ve hep yeni aşkım barıştırdı beni eskisiyle. En uzun kavgam Tanrı ile oldu. Tanrıyı anlamaya çalışmaktan vazgeçtim ya da hayat beni buna mecbur kıldı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bilmiyorum ama sonunda Tanrıyla da barıştım.
Düşünüyorum da; annem[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ailem[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] aşklarım[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] dostlarım[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ekmek kavgam ve Tanrı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bunlarla barışamasaydım ne olurdu? Hitler bunların hangisiyle barışabildi? Bilmiyorum. Ama sanırım şöyle bir bağıntıyla barışmayı ve hayatı kolaylaştırabiliriz:
.................sev[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yargılama
..................sev[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] anlamaya çalışma-elbet anlayacaksın- (Nokta noktalı yerlere neyle barışmak istiyorsak onu koymamız yeterli)
Şu ana kadarki hayatımda barışmam gereken herkesle barışabildiğim için mutluyum; Biliyorum. Mutluluğun her gün arttırılarak yaşanması gerektiğini de biliyorum. Reçeteyi ise yukarıdaki bağıntının ışığında şöyle yazıyorum...

1-Yaşamayı bileceksin
Saat çalmadan kalkıp aynaya koşacaksın. Değişimi gördün mü?
Ardından dünü düşünmeden mutfağa gideceksin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] önce çayın altını yakacaksın.
Bu gün değişiklik yapıp başka bir gazete okuyacaksın.
Bak çayın suyu kaynadı bile[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ama daha omlet hazır değil ki.
Bu arada hafiften - ya da son ses- Vivaldi veya Münir Nurettin çalacak.
Bir tatlı huzur almaya geldim Kalamış’tan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hayattan.
Peynir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] zeytin ve incir reçeli hazır mı?
Unutmadan; bardağını sıcak suyla çalkalamalısın[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çay soğuk içilmez ki.
Birinin sevgilisi olmayı hayal edeceksin ayakkabılarını boyarken.
Ne çok sevilmiştir Nazım[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ne çok sevmiştir ; değil mi
2-Şimdi güneş hafif hafif yükseliyor veya yağmur yağıyor; sana bağlı.
Bak hava herkes için ortak
Bu yüzden : Nedir ki zaman[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] nedir ki insan demelisin.
Her nefesin seni hayata bağlamalı ve hayatın hayallerinin önündeki engel olmamalı.
İster bütün gün Nietzche okursun[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ister çalışırsın[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ister iş ararsın.
Bunların hepsini istediğin için yaparsın[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] mutlusun.
3-Akşama doğru bir banka otur[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] insanları izle.
Nasıl da gelip geçiyorlar.
Hepsi bir yerlere gidiyor[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] arkalarında bıraktıkları her şey değişiyor.
Çoğu farkında değil bunun ama sen farkındasın.
Bak yine mutlusun[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] banktan kalkabilirsin.
4-Evin kapısını açtığında sabah mutfakta bıraktığın mutluluk karşılayacak seni.
Halini hatırını soracak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] artacak.
Radyoyu açtıktan sonra en sevdiğin pijamalarını giymelisin.
Okumasan da elinde bir kitap olmalı.
Televizyonda Adile Naşit[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kucaklıyor herkesi
Gülümsemelisin.
5-Gece bir vakit aşkların geldiğinde aklına
Şerefe demelisin yaşadıklarına

2Mutluluk Reçetesi Empty Geri: Mutluluk Reçetesi C.tesi 6 Haz. 2009 - 9:45

dilekyk

dilekyk
Ölümüne YK'Cı
Ölümüne YK'Cı

Teşekkürler

http://olumuneykci.blogcu.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Similar topics