Hayat Ve Ben Kayyto10

Join the forum, it's quick and easy

Hayat Ve Ben Kayyto10
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
İsmail YK'nın 2015 Albümü Çıkmıştır!

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Hayat Ve Ben

5 posters

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Hayat Ve Ben Empty Hayat Ve Ben Paz 15 Mart 2009 - 11:44

Mavi_Kiyamet

Mavi_Kiyamet
BanLı Üye
BanLı Üye

Hayat ve BEN:

Otuzbeşime bastım geçen hafta... İlk yan bitti: Hayat: 1... Ben: 0... Ama belliydi böyle olacağı... Nicedir başlamıştı belirtiler:
Yolda çocuklar "Amca şu to­pu atıversene" diye seslendik­lerinde kuşkulanmıştım ilkin...
Sonra saçlarımdaki beyaz tel­ler tescilledi yarı yolun ufukta göründüğünü...
Baktım[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] lise fotoğraflarım sa­rarmış[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sınıf arkadaşlarım yaş­lanmış. Eş dost sohbetlerinde sağlık ve çocuk konuşulur ol­muş... seyahat ve aşk yerine...
Gök gibi gürlemeye alışkın müzik setimin ses düğmesini kısar olmuşum[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] içindeki uçurt­manın ipini cekercesine...
"Bizim zamanımızda" diye başlayan nu­tuklar atmaya başlamışım mezuniyet törenle­rinde -hayret! daha dün değil miydi benimkisi?
Yıllar yılı dudak büktüğüm 'ölümden son­ra hayat masalları' na kulak kabartmaya baş­lamışım gizliden gizliye...
İple çektiğim haziranlara sırt çevirmişim.
Yaşamın orta sahasına girmişim... irkilmişim...
* * *
Ruhumun ikizleri yine çekiştiriyorlar kol­larımdan.
Biri[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] "Daha ne gördün ki" diyor yüzünde papatyalarla; "Asıl şimdi başlıyor hayat[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]..! Bundan sonrası rahat!"
Lakin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] "Buydu işte görüp göreceğim" diye efkarlanıyor öteki... "2. yarı geçer hızla/yaşla­nırsın zamanla..."
Yaşı genç olanlar 35'e uzak durduklarını sanarak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] "sahi oldu mu o kadar? Hiç göstermiyorsun" tesellisindeler...
35'le çoktan tanış olanlarsa "hayata hoşgeldin" pankartıyla karşılamadalar... ilk yan sa­dece bir ısınmaymış meğer: Asıl ikinci yarıda anlaşılırmış tadı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hayatın... kavganın... aşkın...
Bense şaşkın... devre arası bilancolarındayım:
Son dönemde[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kimbilir kaç eski anıyı yaralı ele geçirdim[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] belleğimin derinliklerinde..?
Kimbilir kaç kez kendime yakalandım[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kendimden kaçarken... ve sustum vicdan sor­gularında... Aksisedamla bile dertleşmedim.
Meğer ne yaman serüvenmiş hayat?
Bazen yediveren gülleri gibi bereketli... Sanki hayat değil[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Körfez Krizi mübarek: Bir koyup[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] beş alıyorsun... Yaşıyor[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] seviyor ve se­viliyorsun...
Bazense kıtlıktan kırılıyor ortalık...şaşıp kalıyorsun...
Oysa -herkes bilmezden gelse de-skoru belli oyunun:
30'larda dedeni ve nineni kaybe­diyorsun. 40'lannda anneni ve ba­bam... ve 70'inde kendini...
* * *
Şimdi devre arası/yolun yarısı...
Bugüne dek ancak tanıştık hayat­la...
Ben O'na kendimi tanıttım... O bana kendimi...
Göğsüme madalya gibi dizdim hatalarımı... (Zaferlerim onlar be­nim... Olgunluğumun yapıtaşları...)
...Ve derin bir yara gibi sakladım başarılarımı... Asansör çıkarken yukarı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] dönüp bakmadım aşağı... Dönmesin diye başım...
Ben istikballe arkadaşım...
* * *
Ne var ki yarım her şey... Hayat da yarım[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sevdalar da... Daha diyeti ödenmedi sevinçle­rin... ihanetlerin hesabı sorulamadı... Nazım'ın dediği gibi "kopardım portakalı dalın­dan/ Ama kabuğu soyulamadı/ Sevdalara do­yulamadı..."
"Doydum" diyen görmedim ki zaten ben...
Hiç doyulmaz ki zaten...
Lakin gel de zamana anlat bunu...
Sahi nedir bu telaş[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bu kin? Sanki ölüye can yetiştireceksin..
* * *
Baktım ki ikinci yan kapıda... ve hayatın ceza sahası yakın...
Doldurdum bir kara kutuya 35 yılın hesabını. Acılar[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sancılar bir çekmecede[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sevdalar diğerinde... Bir yerde hüzünler ve korkular[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir üstte sevinçler ve zaferler... Kat kat[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] dizi dizi dizdim kullanılmış takvimlerimi...
Sabırla kapattım kutuyu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sevgiyle mühürledim ağzını...
İlk yarı bilançom o benim:
Yangında ilk kurtarılacak... kazada ilk açı­lacak...
Yarımlar tam olduğunda kara kutuyu açıp bakanlar teşhis[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] koyacaklar halime... "Çok mutlu olmuş[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] fazla yüksekten uçmuş zavallı" diyecekler[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ya da "sebepsiz alçalmış... Bile bi­le vurmuş kendini dağlara..."
Fakat kara kutu ancak bir kısmını söyleye­cek hikayenin...
Kalanı benimle gelecek...
Dağların yamaçlarına savuracağım en mahrem hatıralarımı...
Reyhanlar saklayacak sırlarımı..
Skoru bir tek Ege'nin sulan bilecek... Deni­ze kavuşabilirse eğer içimdeki nehir... Hayat: 0... Ben: 1

alıntıdır...

2Hayat Ve Ben Empty Geri: Hayat Ve Ben Paz 15 Mart 2009 - 22:06

merweyk

merweyk
Ölümüne YK'Cı
Ölümüne YK'Cı

teşkkrler bitanemm saol çok güselll

3Hayat Ve Ben Empty Geri: Hayat Ve Ben Paz 15 Mart 2009 - 22:19

Mavi_Kiyamet

Mavi_Kiyamet
BanLı Üye
BanLı Üye