VAHŞET Mİ İHMAL Mİ?
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 13 günlük bebeğin ölümüne neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Yeter Ç'nin susma hakkını kullanarak ifade vermediği, anne Arzu Ç'nin ise, eşinin, ''ağladığı'' gerekçesiyle bebeğini dövdüğünü söylediği öğrenildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltında tutulan bebeğin babası Yeter Ç, olayla ilgili susma hakkını kullanarak polise ifade vermedi.
İfadesine başvurulan anne Arzu Ç. ise, 18 yıl önce düşme sonucu belinden sakatlanarak engelli kaldığını, 10 ay önce de boya işleriyle uğraşan Yeter Ç. ile tanıştıklarını ve 2008 Eylül'de evlendiklerini, 24 Şubat'ta Emrecan'ın dünyaya geldiğini söyledi öğrenildi. Kocasının sık sık alkol aldığını belirten Arzu Ç'nin, olayı şöyle anlattığı belirtildi:
''Yine alkollüyken, 3 günlük Emrecan'a ağladığı için 3-4 tokat attı. Bebeğin yüzü şişti, hastaneye götürdük tedavi ettirdik. Birkaç gün önce de karıştığı bir kavgadan dolayı kocama 4 bin TL para cezası geldi, morali çok bozuldu. Olay günü de votka içti. Ben Emrecan'ın altını değiştireceğim sırada, yardım etmek için yanıma geldi. Emrecan ağlamaya başlayınca vücuduna 5-6 kez vurdu. Susmaması üzerine ise koltuğa fırlattı. Emrecan'ın ağzından kan geldi, yüzü morardı. Bağırışlar üzerine de mahalleli eve geldi ve hastaneye gittik.''
Aile yakınları, Yeter Ç'nin 2006 yılında evini yakmasından dolayı cezaevine girdiğini, anne ve babasını da dövdüğünü ileri sürdü.
Yeter Ç'nin, görevli memura mukavemet, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet, hırsızlık, darp, yaralama gibi suçlardan 18 ayrı suçtan poliste kaydı bulunduğu belirtildi.
Örnekköy semti Cumhuriyet Mahallesi'nde dün gece, yürüme ve görme engelli Arzu Ç. (26), kocasının 13 günlük oğlunu dövmesi nedeniyle bağırarak yardım istemiş, komşular tarafından Karşıyaka Devlet Hastanesine kaldırılan bebek kurtarılamamıştı.