BİRİNDEN *ince bir kağıt düştü yere[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] üzerindeki tozu silkelemek isterken..
Eğildim[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] aldım. Kartvizit boyunda ve sigara kağıdı kadar da ince... Üzerinde
şunlar yazıyor aynen..
"Günün birinde[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] benim seni sevdiğim kadar beni sevecek birisi çıkarsa
karşıma[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ne kadar mutlu olacağımı bir bilsen."
Altındaki imzayı hatırladım.. Yıllardır görmediğim ve duymadığım bir kıza
aitti. 15 yıl kadar önce flört etmiştik. Öylesi bir flört işte... Ben ondan
çok hoşlanmıştım. O da benden çok hoşlanmış olmalıydı. O yüzden sürdü gitti
zaten. Ama ötesini konuşmadık. Onun beni sevdiğini hiç düşünmedim. Anlamadım
da. Ama söylemedi de. Oysa beni ne kadar severmiş meğer ve nasıl mutlu
edeceğine inanırmış. İfadenin güzelliğine bakar mısınız? Ama bana söylemedi.
Niye söylemedi? Niye söylemedi de[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yazdı ve o kitabın arasına koydu? Kitabı
benden okumak için almış[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sonra iade etmişti. Okumak için mi almıştı
gerçekten? Yoksa o notu bana ulaştırmak için küçük bir plan mı yapmıştı? Ya
da[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] notun nasılsa o an elime geçmeyeceğini tahmin etmiş[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] *"Yıllar sonra bu
kitabı ele alırsan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] beni hatırla ve neler kaybettiğini düşün" *diye bir veda
notu mu bırakmak istemişti?
Hepsi de olabilir. Hiçbiri de olmayabilir. Kadınların mantıkları ile fikir
yürütebilmek için o mantığa sahip olmak. Erkek kafası ile kadını sorgulamaya
ve yargılamaya kalkarsak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çok yanlış boyutlara varabiliriz. Zaten amacım
kimseyi yargılamak da değil.
Düşünür haklı. *"Kadınları anlamaya çalışmayın.* *Onlar anlaşılmak değil[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
sevilmek için yaratılmışlardır.*" Mesele şu..
O notta yazdıklarını[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bana söyleseydi eğer[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] o zaman. Herşey sıcak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
sımsıcakken. Acaba[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yaşantımızın en azından bir kesiti ne kadar değişirdi?
Yaşayabileceğimiz neleri yaşamadık acaba[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kim bilir? Böylesi daha mı iyi
oldu? Bilmem?..
Halimden şikayet ettiğim yok.. Ama *"Öylesi" *nasıl olurdu acaba? Onu
bilmeme imkan yok.
Pişman olacaksan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yaşadıklarından ol. Ne yaşadığını bilirsin. Ama
yaşamadığından pişman olacaksan eğer[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hapı yuttun. Ne kaybettiğini asla
bilemezsin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] derim ya hep. Onun için söylüyorum işte. Birini seviyorsanız[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
çekinmeyin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Hemen.. Belki bir daha söyleme fırsatı elinize geçmez. Ya da
söylediğinizde çok geç olmuş olabilir. Bu küçük kağıtta olduğu gibi sevgiyle
kalın... Ve her zaman gülümseyin.
[aLıntı.[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]]
Eğildim[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] aldım. Kartvizit boyunda ve sigara kağıdı kadar da ince... Üzerinde
şunlar yazıyor aynen..
"Günün birinde[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] benim seni sevdiğim kadar beni sevecek birisi çıkarsa
karşıma[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ne kadar mutlu olacağımı bir bilsen."
Altındaki imzayı hatırladım.. Yıllardır görmediğim ve duymadığım bir kıza
aitti. 15 yıl kadar önce flört etmiştik. Öylesi bir flört işte... Ben ondan
çok hoşlanmıştım. O da benden çok hoşlanmış olmalıydı. O yüzden sürdü gitti
zaten. Ama ötesini konuşmadık. Onun beni sevdiğini hiç düşünmedim. Anlamadım
da. Ama söylemedi de. Oysa beni ne kadar severmiş meğer ve nasıl mutlu
edeceğine inanırmış. İfadenin güzelliğine bakar mısınız? Ama bana söylemedi.
Niye söylemedi? Niye söylemedi de[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yazdı ve o kitabın arasına koydu? Kitabı
benden okumak için almış[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sonra iade etmişti. Okumak için mi almıştı
gerçekten? Yoksa o notu bana ulaştırmak için küçük bir plan mı yapmıştı? Ya
da[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] notun nasılsa o an elime geçmeyeceğini tahmin etmiş[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] *"Yıllar sonra bu
kitabı ele alırsan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] beni hatırla ve neler kaybettiğini düşün" *diye bir veda
notu mu bırakmak istemişti?
Hepsi de olabilir. Hiçbiri de olmayabilir. Kadınların mantıkları ile fikir
yürütebilmek için o mantığa sahip olmak. Erkek kafası ile kadını sorgulamaya
ve yargılamaya kalkarsak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çok yanlış boyutlara varabiliriz. Zaten amacım
kimseyi yargılamak da değil.
Düşünür haklı. *"Kadınları anlamaya çalışmayın.* *Onlar anlaşılmak değil[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
sevilmek için yaratılmışlardır.*" Mesele şu..
O notta yazdıklarını[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bana söyleseydi eğer[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] o zaman. Herşey sıcak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
sımsıcakken. Acaba[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yaşantımızın en azından bir kesiti ne kadar değişirdi?
Yaşayabileceğimiz neleri yaşamadık acaba[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kim bilir? Böylesi daha mı iyi
oldu? Bilmem?..
Halimden şikayet ettiğim yok.. Ama *"Öylesi" *nasıl olurdu acaba? Onu
bilmeme imkan yok.
Pişman olacaksan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yaşadıklarından ol. Ne yaşadığını bilirsin. Ama
yaşamadığından pişman olacaksan eğer[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hapı yuttun. Ne kaybettiğini asla
bilemezsin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] derim ya hep. Onun için söylüyorum işte. Birini seviyorsanız[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
çekinmeyin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Hemen.. Belki bir daha söyleme fırsatı elinize geçmez. Ya da
söylediğinizde çok geç olmuş olabilir. Bu küçük kağıtta olduğu gibi sevgiyle
kalın... Ve her zaman gülümseyin.
[aLıntı.[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]]